Welke wijn, drink je op welk moment?

Van een wijntje op z’n tijd heeft niemand spijt. Zomers lekker op een terras, op een feestje, een drankje met de feestdagen en zo zijn er nog veel meer momenten te noemen. Maar welke wijn drink je nou bij welk moment? Wij geven je graag wat tips. 


De juiste volgorde van wijndrinken

Als je niet kies voor de juiste volgorde waarin jij je wijn drinkt, kan het zijn dat je daar last van krijgt. De manier om dit te voorkomen (los van niet te veel te drinken) is om te starten met lichte levende wijnen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een Cava om vervolgens rustig aan door te gaan naar een zwaardere (rode) wijn. De volgorde waarin je verschillende alcoholische drankjes drinkt, heeft trouwens geen invloed op een kater. Die kun je alleen voorkomen met genoeg water tussendoor drinken.


Welke wijn drink je bij het eten?

Een mooi gerechts, een mooi moment voor een wijntje. De vaste regel hierbij is dat de kleurencombinatie moet kloppen. Witte wijn bij wit vlees (bijvoorbeeld kip) en rode wijn bij rood vlees. Lichte wijnen gaan beter bij lichte gerechten en stevige wijnen bij stevige gerechten. Een kind kan de was doen toch? Of de wijn inschenken…


Gerechten bij rode wijn

Een paar typische gerechten waarbij je heerlijk een rode wijn kunt serveren:
- Gerookt of gegrild barbecue vlees
- Stoofpotjes
- Eendenborst 
- Gedroogde ham en worst
 

Gerechten voor bij de witte wijn

Heb je een heerlijke witte wijn maar weet je niet wat je erbij kunt eten. Wellicht zijn deze keuzes wel wat voor jou!
- Pasta Carbonara
- Green curry
- Couscous
- Kipfilet uit de oven
- Zalm op de huid gebakken


Disclaimer: wij willen je natuurlijk niet verplichten om een bepaalde wijn te drinken. Ben je het niet met onze keus eens? Drink dan vooral de wijn die je zelf het lekkerste vindt! 

© 2019 - 2024 Lekker Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel