4 kraamcadeaus waar niemand wat aan heeft

Voor iedere new-born vader of moeder is dit waarschijnlijk een herkenbaar (luxe) probleem. Je baby is geboren en natuurlijk wil je hem aan iedereen laten zien! Enthousiast ontvang je de kraamvisite, smeer je de beschuitjes en wijs je ze ook weer netjes de deur na een uurtje baby-gluren. Naast dat het ontzettend fijn is om je kind aan de hele wereld te laten zien, is het ook leuk dat de meeste visite een klein presentje meeneemt. Je bent dankbaar dat je wat krijgt, maar over sommige cadeaus had wellicht iets langer nagedacht kunnen worden. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat 76% van de kraamcadeaus niet enthousiast ontvangen worden. Hierbij de 4 meest zinloze kraamcadeaus, met een bonustip om wel punten te scoren! Doe er je voordeel mee…

1.Een knuffel
Lief bedoeld, maar in principe is dit het meest nutteloze cadeaus om te geven. Een knuffel. De meeste ouders hebben voor hun kroost, al lang voordat hij geboren was, een schattig knuffeltje gekocht. Maar toch voelt 80% van de kraamvisite zich genoodzaakt om ook een knuffeltje mee te nemen. Goed bedoeld, maar weggegooid geld. Want vaak resulteert dit in een overvolle bak met knuffels waar nooit meer iemand in kijkt. Zonde, had dan een fles wijn voor de moeder meegenomen (just sayin’).

2.Een luiertaart
De luiertaart was een hele poos een ware trend. Je had je baby nog niet uitgepoept of er lagen al drie luiertaarten voor je deur. En natuurlijk heb je luiers nodig voor je kind, maar het blijkt dat de meeste ouders zijn daarin erg merkvast zijn. Dus heb jij -met alle goede bedoelingen- een luiertaart met Kruidvat-luiers bij elkaar geknoopt, maar zijn de ouders fan van de Etos-luiers… Dan is ook dit weggegooid geld. Daarbij worden er op een luiertaart ook vaak (je voelt hem al aankomen) knuffels neergezet. Dan komen we weer terug bij punt 1. Nee. Doe het niet. 

3.Schoenen voor de eerste paar maanden
Eerlijk is eerlijk. Die kleine schoentjes zien er ontzettend schattig uit. Je zou er spontaan rammelende eierstokken van krijgen. Maar ook eerlijk… Ze zijn super onpraktisch en je kind heeft er werkelijk niets aan. Een baby slaapt de eerste drie maanden vooral, en als hij niet slaapt dan drinkt hij of ligt hij z’n luier vol te drukken. En er zijn kinderen die al vroeg beginnen met lopen, maar binnen 3 maanden is dat nog nooit iemand gelukt. Dus mocht je door die superschattige schoentjes worden aangekeken in de winkel, laat je dan niet verleiden! Je hebt er gewoon niets aan…

Babyschoenen als kraamcadeau


4.Babykleding in maat 50
Ook hier geldt een beetje hetzelfde als met de schoentjes. Babykleding in maat 50 ziet er SUPER schattig uit. En het mooie is, je hebt het vaak ook daadwerkelijk nodig. Maar toch is babykleding in maat 50 vaak geen goed cadeau om te geven. Ten eerste groeit een baby hier supersnel uit (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk) en ten tweede… er zijn maar weinig kersverse moeders die hun kledingkast voor de eerste paar maanden niet overvol hebben met allemaal schattige bij elkaar gespaarde kleding. Dus mocht je dan toch kleding willen geven, overleg met de moeder en bekijk in welke maat het wel super handig is!

Bonus-TIP!!
Oke, met deze tip ga je echt punten scoren bij de kersverse ouders. Natuurlijk ben je als ouder altijd dankbaar dat er een cadeautje wordt meegenomen, maar je scoort zeker bonuspunten met een cadeautje voor de ouders zelf! En dat hoeft echt niet heel duur te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere maaltijd die je meeneemt, een tegoedbon om een keertje op te passen, of een lekkere fles wijn voor de moeder. Want even eerlijk, na 9 maanden zonder wijn ben je wel weer toe aan je eerste wijntje.  

Sorteer op
© 2019 - 2024 Lekker Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel