8 redenen om wijn te drinken

We snappen het wel… Corona houdt nu wel erg lang aan en die anderhalve metersamenleving is ook best even wennen. Je hebt je vrienden ontzettend gemist en nu er weer wat meer dingen mogelijk zijn is het goed om een aantal redenen te hebben om weer eens samen wijn te drinken. Dan hoef jij je in ieder geval niet schuldig te voelen als je dit weekend weer een fles opentrekt. Je hebt er namelijk goede redenen voor! Wij geven je er 8.

1. Het wordt mooi weer

Dit klinkt als een té makkelijke reden. Maar even eerlijk, we waren de laatste maand zo verwend met mooi weer, dat afgelopen week even een tegenvaller was. En dat mag ook gewoon gezegd worden. Dus nu ons een weekend met schitterend mooi weer beloofd is, kun je er maar beter een klein feestje van maken met een lekkere fles wijn. Rosé met ijs bijvoorbeeld. Of een lekkere glas Cava!

2. We kunnen de terrassen weer op

Oké, we mochten natuurlijk vanaf 1 juni de terrassen alweer op. Maar daar was het weer gewoon niet helemaal naar de afgelopen dagen. Dus nu de zon weer schijnt kunnen we maar beter de lokale ondernemer extra steunen. Want die hebben het de afgelopen maanden echt niet gemakkelijk gehad!

3. Je mag je vrienden weer zien op 1,5 meter

Bij deze reden moet je natuurlijk goed letten op die 1,5 meter én je aan de hygiëne-regels houden. Maar als je met z’n allen in een ruime tuin zit, met voldoende afstand, dan moet het dit weekend helemaal goedkomen! Daarnaast kun je uit hygiënisch oogpunt ook allemaal je eigen fles wijn meenemen ;-). Die komt heus wel op hoor!

nadezhda-filatova-gjuJ_FWOvL4-unsplash.jpg?t=1591876552

4. De eerste volledige schoolweek zit er weer op

Ik hoor je denken: ‘maar dan was het toch een makkie afgelopen week thuis?’. Alleen is dat natuurlijk niet helemaal hoe het werkt. De kinderen (en jijzelf) moeten weer wennen aan het nieuwe ritme. Volledig uitgeput komen de kinderen uit school omdat ze zoveel indrukken niet meer gewend zijn. Plus het feit dat de meeste zwemlessen, hockeytrainingen en paardrijlessen weer begonnen zijn. Dit werkt ook niet mee aan het energieniveau van je kinderen. En vermoeide kinderen in huis, dat is ook heel vermoeiend voor de ouders. Dus die fles wijn heb je dubbel en dwars verdiend!

5. Van wijn word je niet dik

Althans dat beweert een Amerikaans onderzoek onder 19.200 Amerikaanse vrouwen. Hierin wordt bevestigd dat er geen duidelijke link is tussen het drinken van wijn en gewichtstoename. Wij kunnen niet garanderen dat dit helemaal zuivere koffie (of wijn) is. Maar het klinkt ons als muziek in de oren. En na al die extra corona-kilo’s kunnen we dit nieuws goed gebruiken!

6. Omdat je zoveel feestjes gemist hebt

De afgelopen maanden heb je onwijs veel verjaardagen, terrasjes, festivals en andere feestjes moeten missen. Sommige waren natuurlijk erger dan andere. Want stiekem zat niemand te wachten op de kringverjaardag van oudtante Ans, in dat nét iets te kleine seniorenflatje. Maar je hebt wel heel veel andere toffe feesten moeten missen. Koningsdag, je vriendin die 30 werd, je favoriete festival… En dat moet gecompenseerd worden. Daar kun je het beste dit weekend mee beginnen! 

anthony-delanoix-vmrCxMRdq58-unsplash.jpg?t=1591877003

7. Omdat je jouw collega’s zo mist

Je mist ze vast niet allemaal ;-), maar het wordt nu toch wel saai zonder ze. Dus voor alle mensen die (nog) niet naar kantoor kunnen of die maar de helft van hun collega’s zien, is dit het ideale moment voor een digitale vrijdagmiddagborrel. Lekker met z’n allen op Zoom of Facetime met een borrel in de hand! Het is misschien wat minder gezellig dan de echte vrimibo, maar het dit is weer een start naar ‘het normale’ leven.

8. Omdat het leven een feestje is, maar je zelf de fles moet ontkurken!

Lekker cliché… maar helemaal waar! Het nieuwe normaal is niet iets waar je aan wilt wennen. Maar voorlopig hebben we geen andere keuze. Dus hoe erg je het soms ook vindt, en hoe erg je er ook van kan balen… Het leven blijft jouw eigen feestje, waar je zelf de fles moet ontkurken. Iemand anders gaat het niet doen. Dus pak voor dit weekend een lekkere fles wijn uit de kast en proost op alle mooie dingen die er op dit moment wél mogelijk zijn in je leven. Er valt altijd wel iets te vieren.

Proost allemaal. Dat het maar een fantastisch weekend mag worden!

Sorteer op
© 2019 - 2024 Lekker Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel